Thema's

Aanbod bij dit thema

Wo
4
okt '23
Lees verder

The Next Sleep - coachingtraject

Je draait je nog eens om, kijkt op de klok en zucht: alweer niet kunnen slapen. Of misschien is het voor jou juist moeilijk om 's ochtends uit bed te komen, ook al heb je 'genoeg' geslapen? Je bent niet alleen! Bijna één op de drie Nederlanders heeft slaapproblemen. Pak jouw slaapproblemen aan met een persoonlijk coachtraject.
Ma
23
okt '23
Lees verder

Introductie op het PMA model

Ken je dat? Soms voel je je vervelend maar weet je niet waarom. Of je reageert snel boos of verdrietig, zonder aanwijsbare reden. We kunnen je helpen te ontdekken wat de grote invloed van alledaagse zintuigelijke waarnemingen op je gevoelens, gedachten en gedrag is.
Wo
1
nov '23
Lees verder

Mindful leven: Loslaten en accepteren

De herfst is een periode vol overgangen: veranderingen in de klas en wisseling van seizoenen. Dit zorgt voor dynamiek en kan overweldigend zijn. Daarom gaan we aandacht besteden aan de principes van accepteren en loslaten. Hoe kan je deze op een mindful manier toepassen? 
Di
14
nov '23
Lees verder

De kunst van complimenten

Heb je ook weleens het gevoel dat we in een wereld leven waarin we vooral te kijken naar wat beter kan? Wil jij weleens een moment nemen om te beseffen hoeveel er is om te waarderen? Geef dan een compliment. Dit kan echt wonderen doen: de ander voelt zich gewaardeerd en vrolijkt op. Deze workshop is jouw gids voor het effectief gebruiken van complimenten. 
Wo
6
dec '23
Lees verder

Herhaling: Basic Life Support- Reanimatie en AED-gebruik

Heb je de cursus: Basic Life Support- Reanimatie en AED-gebruik, al eens gedaan? Fris dan je kennis op tijdens deze herhaling. In Nederland passen we bij een reanimatie veelal een AED als hulpmiddel toe. In deze cursus krijg je hier uitleg over.
Wo
13
dec '23
Lees verder

Basic Life Support- Reanimatie en AED-gebruik

Welke reanimatietechnieken gebruik je om een reanimatie zo goed mogelijk te laten verlopen? In de training ‘Reanimatie & AED’ leer je er goed mee omgaan! In Nederland passen we bij een reanimatie veelal een AED als hulpmiddel toe. In deze cursus krijg je hier uitleg over.
Di
16
jan '24
Lees verder

Mindful Leven: Opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen

Je kent het wel: je hebt een hele set van goede voornemens, maar tegen het eind van januari zakken ze al wat weg. Hier kan je iets aan Mindfulness hebben: door naar binnen en naar buiten te gaan kijken ontwikkelen we een open en positieve mindset. Die kan ons óók op school helpen! 
Wo
27
mrt '24
Lees verder

Mindful leven: Niet oordelen en niet streven

In periodes van toetsing en resultaten merk je dat stress bij leerlingen toeneemt. Zorgen over planningen, prestaties en doelen zijn soms overweldigend voor ze. Door niet te oordelen en niet te streven leren we open te staan voor andere resultaten dan verwacht. Zo bewegen we mee met nieuwe ontwikkelingen. 
Ma
24
jun '24
Lees verder

Mindful leven: Met wijsheid en compassie

Is het schooljaar bijna ten einde? Dan moeten er belangrijke besluiten worden genomen. Voor constructieve beslissingen heb je zowel wijsheid als compassie nodig. Maar hoe zet je deze effectief in? En hoe zorg je dat beide zaken in balans zijn?