Nieuws
Het laatste nieuws van De Haagse OnderwijsAcademie vind je hier.

VO Raad organiseert: Wegwijs in welbevinden 14 oktober SAVE THE DATE

04 juni 2024
Op 14 oktober organiseert de VO raad de conferentie "Wegwijs in welbevinden"  van 09.30 - 16.30 uur in Den Bosch.  

Hoe kan je op school het welbevinden van je leerlingen, alsook dat van jezelf en je collega’s vergroten? Hoor meer tijdens deze conferentie op 14 oktober aanstaande en wissel kennis en ervaringen uit met collega’s.


Lees verder

Kennissessie 13 juni: Geschiedenis helpt! Hoe bespreek je terrorisme, politiek geweld en disruptieve momenten

17 mei 2024
Op 13 juni organiseert de VO raad van 13.00-17.00 uur in het Academiegebouw te Utrecht een kennissessie. Tijdens deze sessie wordt via een lezing van Beatrice de Graaf en Bjorn Wansink én verschillende workshops dieper ingegaan op lesgeven rondom crises, hoe je met elkaar in dialoog blijft en hoe geschiedenis daarbij helpt.
Lees verder

Super interessant: gratis online AI cursus

16 mei 2024
We gaan het, samen met andere onderwijsprofessionals, hebben over toepassingen van artificiële intelligentie (AI) in het onderwijs en hoe AI het voortgezet onderwijs kan helpen. En wees gerust: je hoeft geen computerexpert te zijn om deze cursus te volgen.  

Je komt AI tegen in je telefoon, in zelfrijdende auto’s, de zorg en de industrie.
Ook in het onderwijs doet AI zijn intrede in de vorm van software en apparaten die zelfstandig problemen kunnen oplossen en zo de leraar en leerling kunnen ondersteunen bij de vele uitdagingen die op hun pad komen.

 


Lees verder

WIN: twee kaarten voor Young Impact night 4 juni

15 mei 2024
Na afloop van ieder schooljaar organiseert Young Impact een feestelijke afsluiting: Young Impact Day. Dit jaar  op 4 juni in Rotterdam Ahoy: Rita Ora, Son Mieux, Numidia en Kraantje Pappie! De HOA heeft twee kaarten speciaal voor jonge werknemers van Spinoza en VO Haaglanden.
Lees verder

Webinar over conceptkerndoelen burgerschap

16 april 2024
 Op 6 maart jl. zijn de conceptkerndoelen voor de leergebieden burgerschap en digitale geletterdheid overhandigd aan minister Paul. Hoe gaat het nu verder met deze conceptkerndoelen en wat betekent dit concreet voor scholen? Om deze en meer vragen te beantwoorden, organiseert SLO diverse webinars voor leraren, schoolleiders en kwaliteitsmedewerkers.  
Lees verder

Conferentie Grensverleggend leren: dichtbij, ver weg en voor iedereen

12 maart 2024
Op zoek naar nieuwe ideeën om al je leerlingen de kans te geven de wereld en elkaar te leren kennen? Durf jij je grenzen te verleggen en inclusief te werken aan internationalisering, taal en (wereld)burgerschap? Zet dan 6 november in je agenda! Dan is de Nuffic Conferentie in festivaljasje in de Rijtuigenloods in Amersfoort
Lees verder

Jaarlijkse conferentie Stichting School & Veiligheid

23 januari 2024
Woensdag 17 april 2024 organiseert Stichting School & Veiligheid met ondersteuning van het ministerie van OCW hun jaarlijkse conferentie.

 

Op veler verzoek bieden we de conferentie opnieuw in een hybride vorm aan, dus zowel op locatie in Gooiland als online. We bieden voor beide versies een mooi en vol dagprogramma. We starten zowel online als op locatie met een plenair gedeelte met twee boeiende sprekers: Sharon Ubani en Ismail Aghzanay. Dagvoorzitter is net als vorig jaar Splinter Chabot.

 

Meld je nu aan.


Lees verder

Tip: download gratis het e-book Formatief handelen

09 januari 2024
Wil jij jouw kennis over formatief handelen uitbreiden? Je kunt hier het gratis e-book Formatief handelen downloaden. 
Lees verder

Heb jij deze al gespot? 👀

02 oktober 2023
Heb jij onze posters en flyers al gezien op jouw school? Daarop vind je een makkelijk overzicht van de Inspiratiesessies en verdiepende Masterclasses dit jaar! 
Lees verder