Aanbod

Mini-traject Toetsanalyse

Maak je evaluatie zo efficiënt mogelijk

   

Je kent het wel: je neemt een toets af, krijgt de uitslag binnen, maar je vraagt je af wat deze resultaten nou echt zeggen. Dat kan anders! Deze workshop is ontworpen om docenten zoals jij te helpen bij het analyseren en interpreteren van toetsresultaten. Zo kun je leren om effectieve evaluatiestrategieën toe te passen. 

  

Gedurende de sessies leer je hoe je toetsresultaten kunt gebruiken om de leerresultaten van je studenten te begrijpen en hun individuele behoeften te identificeren. We gaan jouw nieuwverworven vaardigheden in de praktijk brengen en feedback geven op het werk van collega-deelnemers.   


Wat gaan we doen: 

- Leren hoe je toetsresultaten correct interpreteert. 

- Je toetsen optimaliseren op basis van evaluaties. 

- Feedback geven en ontvangen op het werk van collega-deelnemers. 


Verloop cursus 

De cursus bestaat uit twee interactieve workshops van 2,5 uur. Je begint met een voorbereidende opdracht, en je krijgt inspirerende artikelen en video's te zien. Voor aanvang van elke sessie krijg je feedback op je voorbereidende opdracht.   


Wat heb je eraan? 

Na het voltooien van deze workshop ben je in staat om toetsresultaten op een effectieve manier te analyseren en te interpreteren. Op basis van deze evaluaties zul je in staat zijn om je toetsing te optimaliseren. 

  

Wil je meer betekenis halen uit jouw toetsresultaten? Meld je dan nu aan en zet de eerste stap naar het herkennen van én voorzien in de behoeften van jouw leerlingen.  

Expert:

Celine van der Lienden
Celine is onderwijsadviseur en docenttrainer bij Risbo, Erasmus Universiteit Rotterdam