Aanbod

Mindful Leven: Opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen

Periode van een nieuw begin? Tijd voor openheid en positiviteit 

  Je kent het wel: je hebt een hele set van goede voornemens, maar tegen het eind van januari zakken ze al wat weg. Hier kan je iets aan Mindfulness hebben: door naar binnen en naar buiten te gaan kijken ontwikkelen we een open en positieve mindset, die ons óók op school kan helpen! 

  

Wat gaan we doen? 

We komen in contact met de acht kernaspecten van seculiere Mindfulness: niet oordelen, niet streven, geduld, opnieuw beginnen, vertrouwen, accepteren, loslaten, en compassie. Daarbij focussen we ons specifiek op opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen. Ook leer je hoe je dat kunt gebruiken in jouw klassen.  

 

Hier gaan we mee aan de slag: 

  

  • Verkennen van de 8 aspecten van seculiere Mindfulness. 
  • Diep inzicht krijgen in de principes van opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen. 
  • Heerlijke, ontspannen yoga-oefeningen.  

Opbouw cursus 

We organiseren een reeks workshops, waar opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen er een van is. In elke sessie gaan we in op een verschillend concept binnen mindfulness. Vervolgens sluiten we iedere af met een yogales die aansluit bij het mindfulness-thema. 

Wat heb je eraan? 

Na deelname aan de cursus heb je een duidelijk begrip van mindfulness. Ook weet je hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven en onderwijs. De rustgevende yogalessen helpen je om in balans te blijven en beter om te gaan met de uitdagingen van het onderwijs. 

  

Ben jij klaar om opnieuw te kunnen beginnen met een frisse blik en vertrouwen? Meld je dan nu aan voor deze workshop. 

 

Bekijk de andere workshops van Melissa 

 Niet oordelen en niet streven, met wijsheid en compassie.

Expert:

Melissa van Melle
Melissa is docent maatschappijwetenschappen op Gymnasium Novum en geeft al geruime tijd mindfulness en yogalessen in aan zowel collega's als leerlingen.