Aanbod

Mindful leven: Loslaten en accepteren

Periode van overgangen: accepteer en laat los 

De herfst is een periode vol overgangen, zoals veranderingen in de klas en wisseling van seizoenen. Dit zorgt voor constante dynamiek en kan overweldigend zijn. Daarom gaan we aandacht besteden aan de principes van accepteren en loslaten. Hoe kan je deze op een mindful manier toepassen binnen het onderwijs? 


Wat gaan we doen? 

 We komen in contact met de acht kernaspecten van seculiere Mindfulness: niet oordelen, niet streven, geduld, opnieuw beginnen, vertrouwen, accepteren, loslaten, en compassie. Daarbij focussen we ons specifiek op accepteren en loslaten: hoe kun je deze technieken gebruiken in jouw klassen? 

  

Dit zijn de onderdelen die we behandelen: 

 

  • Verkennen van de 8 aspecten van seculiere Mindfulness. 
  • Diep inzicht krijgen in de principes van accepteren en loslaten. 
  • Heerlijke, ontspannen yoga-oefeningen.  

 

Opbouw cursus  

We organiseren een reeks workshops, waar accepteren en loslaten er een van is. In elke sessie gaan we in op een verschillend concept binnen mindfulness. En vervolgens sluiten we iedere sessie af met een yogales die aansluit bij het mindfulness-thema. 

 

Wat heb je eraan?  

Na deelname aan de workshop heb je een duidelijk begrip van mindfulness. Ook weet je hoe je de principes kunt toepassen in je dagelijks leven en onderwijs. De rustgevende yogalessen helpen je om in balans te blijven én beter om te gaan met de uitdagingen van het onderwijs. 

 

  

Ben jij klaar om overgangen en transities op een meer mindful manier te benaderen? Meld je dan nu aan voor de workshop Mindful leven: Loslaten en accepteren. 

 

Bekijk de andere workshops van Melissa 

Opnieuw beginnen met een frisse blik en vertrouwen, niet oordelen en niet streven, met wijsheid en compassie.

 

Expert:

Melissa van Melle
Melissa is docent maatschappijwetenschappen op Gymnasium Novum en geeft al geruime tijd mindfulness en yogalessen in aan zowel collega's als leerlingen.