Thema's

Aanbod bij dit thema

Wo
15
jan '25
Lees verder

Laat je dag niet bepalen door je mail

Droom jij van van inbox zero? Een werkend leven waarin je dag niet bepaald wordt door de mail die je nog moet behandelen? Dan is deze workshop voor jou. Na de workshop neem jij de controle over je mail, en daarmee je werkdag, weer terug!
Ma
20
jan '25
Lees verder

Schrijven voor de lezer van nu

Je hebt een mooi stuk geschreven, maar je woorden lijken verloren te gaan in het digitale lawaai. Hoe kun je je boodschap overbrengen op een manier die resoneert bij de snelle en ongeduldige digitale lezer van vandaag? In deze cursus leer je precies dat - en nog veel meer. 
Wo
22
jan '25
Lees verder

Leidinggeven aan jouw werkgroep of vaksectie (lichting 2)

Vind je het ook vervelend als een vergadering te lang duurt? Hoe krijg je die werkgroep zo ver dat de doelen worden behaald? Hoe krijg ik mijn collega’s uit de waan van de dag? Tijdens deze cursus kijken we naar jouw eigen overtuigingen, veranderstrategieën van jou en de ander, groepsdynamica en welke interventies je effectief kunt inzetten. 
 
Do
23
jan '25
Lees verder

Masterclass: Ontdek jouw stemapparaat

Je stem gebruik je dagelijks: het gebruik hiervan speelt een belangrijke manier waarop we met elkaar kunnen communiceren. Het zijn niet de woorden die we uitspreken, maar hoe we ze uitspreken naar elkaar. Toonhoogte, intonatie, ritme en volume zegt veel over degene die de woorden uitspreekt en hebben direct invloed op de ontvanger.
Ma
27
jan '25
Lees verder

Omgaan met lastig en grensoverschrijdend gedrag

Helaas: grensoverschrijdend gedrag hoort er soms bij in ons werk. Denk hierbij aan een intimiderende ouder, een woedende leerling of een kleinerende collega. Hoe moet je hiermee omgaan? Deze training helpt je vooruit. 
Di
28
jan '25
Lees verder

Gehechtheid en trauma

Het gebeurt vaak: je bent een docent en je wordt geconfronteerd met onveilig gedrag van leerlingen. Het is een uitdaging om hier adequaat op te reageren en de juiste ondersteuning te bieden. In deze cursus leer je effectieve strategieën om met onveilig gedrag om te gaan én leerlingen de juiste ondersteuning te bieden. 
Di
4
feb '25
Lees verder

Herstelgerichte aanpak: naar meer eigenaarschap vanuit vertrouwen

Pesten, intimidatie via social media, schelden, uitsluiten, vechten…elke school heeft te maken met kleine en grote conflicten.  Wil je leren hoe je op een constructieve en verbindende manier om kunt gaan met conflicten? Kom dan naar de workshop Herstelgericht Werken.
Do
13
feb '25
Lees verder

Coaching met paarden

Kun je wat ondersteuning gebruiken bij het omgaan met werkdruk, klassenmanagement, timemanagement of andere werkgerelateerde hindernissen? En lijkt het je zinvol om eens iets anders te proberen? Meld je dan aan voor een sessie!
Do
13
mrt '25
Lees verder

Werkbezoek JeugdzorgPlus voorziening

Welkom op School2Care Laakhaven! We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen op onze JeugdzorgPlusvoorziening. Hoe worden leerlingen die een integraal traject nodig hebben van onderwijs en behandeling bediend op een locatie als deze? 
Ma
17
mrt '25
Lees verder

Leerlingen met specifieke ondersteuningsbehoeften

Leerlingen die onveilig of ongewenst gedrag vertonen: dat is lastig. Vaak komt dit doordat ze specifieke ondersteuningsbehoeften hebben. Na deze introductie kan je je verdiepen in een viertal verdiepende modules. Voordat je deze kan gaan volgen is het verplicht om deze introductie bij te wonen.
Di
18
mrt '25
Lees verder

Prikkel het brein van je leerlingen met de zes breinprincipes

Creeër bruisende breinen die lekker leren! Ooit nagedacht over wat die ene les zo boeiend maakte? Die les waarbij leerlingen niet konden stoppen met vragen stellen? Het antwoord ligt in de hersenwetenschap en wel in zes cruciale hersenprincipes: focus, herhaling, emotie, sensorische rijkdom, creatie en bouwen.
Wo
19
mrt '25
Lees verder

Breinvriendelijke presentaties: Presentaties met impact die blijven plakken

Iedereen die lesgeeft of een presentatie geeft weet: op een verhaal met saaie sheets zit niemand te wachten. In de masterclass breinvriendelijke presentaties leer je hoe je in het brein van je leerlingen of collega’s kruipt en, nog veel belangrijker – hoe je hun  brein activeert. 
Do
20
mrt '25
Lees verder

Visual Storytelling deel 1 maart 2025

Ken je dat? Een leerling die moeite heeft met praten? Of een lagere prikkelverwerking heeft? Hoe bereik jij de stille leerling, de beelddenker, de leerling met dyslexie? Tijdens deze cursus leer je iedereen bij jouw les te houden. 
Wo
2
apr '25
Lees verder

Masterclass: Stress als motor voor succes

Ken je het gevoel dat de dagelijkse waan van de dag jou leidt in plaats van dat je zelf in control bent? Ons brein en dat van leerlingen staat gigantisch onder druk (zeker zo net voor de examens die eraan komen...) Altijd ‘aan’ staan, onrust en slecht af kunnen bakenen leidt tot verminderde effectiviteit en een brein dat uit balans is. Herken je dat bij jezelf en/of bij leerlingen? In deze praktische masterclass reiken we jou praktische breininzichten aan om stress ’voor’ je te laten werken in plaats van tegen je.
Ma
7
apr '25
Lees verder

Boekenclub HOA - Fictie

Verruim je blik met de HOA boekenclub

 

Ben jij een lezer en zoek je andere enthousiaste lezers om met elkaar over boeken te spreken? Kom bij de HOA boekenclub! 

Di
8
apr '25
Lees verder

Ontdek jouw communicatiestijl én die van je gesprekspartner - Interactieve theatervoorstelling

Tijdens deze workshop ga je leren hoe je de samenwerking met iemand met een andere communicatiestijl beter kan laten verlopen. De workshop is geïnspireerd op de 4 voorkeursstijlen bekend van Insight discovery en DISC. Iedereen heeft een voorkeur voor een manier van communiceren. Op speelse wijze laten de acteurs van De Nieuwe Lichting de kenmerken van de verschillende stijlen zien en spelen herkenbare praktijksituaties.