Nieuws
14 november 2023

Haags Holocaustonderwijs symposium

Op woensdag 7 februari 2024 vindt het eerste Haagse Holocaust Symposium plaats van en voor docenten. Het symposium vindt plaats bij InHolland, locatie Theresiastraat Den Haag. Nu meer dan ooit bestaat er in het Haagse onderwijsveld behoefte naar handvaten voor het behandelen van dit actuele en gevoelige onderwerp.
Interesse? Je kunt je hier inschrijven.

 

Het symposium zal worden geopend door Bart van der Boom, auteur van “De politiek van het kleinste kwaad” over de werking van de Joodse Raad. Verder zijn ook het Joods Cultureel Kwartier en het Haags Gemeentearchief betrokken als partners.Met dit symposium krijgen docenten geschiedenis en maatschappijleer concrete lesideeën rondom dit thema, waarmee ook burgerschapsonderwijs kan worden verrijkt.De workshops richten zich op Holocaust in Den Haag en worden gegeven door ervaren docenten. De workshops zijn erop gericht om direct in jouw lespraktijk in te zetten.

Klik hier voor programma en inschrijving.

 

Dit symposium wordt niet georganiseerd door de Haagse OnderwijsAcademie. Bij eventuele vragen nodigen we je van harte uit om contact op te nemen met Stefan Kras.

 

Contactpersoon

Symposium Holocaustonderwijs ‘Van en voor docenten’

Stefan Kras

 

E: s.kras@johandewittscholengroep.nl

M: 06-47594215

 

Overzicht nieuws
Volgende