Aanbod

Ontdek pilates - kennismakingsles

Op zoek naar ontspanning in je mind en body?

Bij pilates worden lichaam en geest met elkaar in verband gebracht. Hiermee worden de spieren aangesproken wat resulteert in meer spierkracht en een flexibeler lichaam. Je leert je lichaam te beheersen, maar je leert je ook te ontspannen. Hierdoor maak je je hoofd leeg en slaap je bijvoorbeeld beter. Pilates bestaat uit tientallen oefeningen voor beginners, mensen met lichte lichamelijke klachten en ervaren sporters. De bewegingen zijn vloeiend, de ademhaling en concentratie spelen een belangrijke rol. De techniek is een efficiënte manier van trainen.

Er wordt veel gewerkt met materialen in de les zoals small balls, pilatesringen een dynabands. Deze worden gebruikt om de oefeningen uitdagender te maken of juist te ondersteunen. Het zorgt er ook voor dat de lessen gevarieerd zijn.

 

Met Pilates bereik je:

• Versterking van de spieren.

• Verbetering van de flexibiliteit.

• Vergroting van de longcapaciteit en verbetering van de circulatie.

• Verhoging van de stabiliteit.

• Verbetering van de bewegingstechniek.

• Verbetering van de lichaamshouding

 

Wat gaan we doen?

We gaan in één les kennismaken met de pilatestechniek. Je ervaart wat de basis van pilates is. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk! Je neemt zelf een handdoek mee en je hebt makkelijk zittende sportkleding aan met sokken.

Expert:

Esther Knol
De coach is Esther Knol, werkzaam op Lyceum Ypenburg. Esther heeft een aantal coachopleidingen gevolgd bij Coachcenter en heeft zich verder ontwikkeld in het systemisch coachen. Zij werkt als coach bij het HIP en coacht mensen bij haar eigen praktijk Studio Mind Your Body. Naast coach is zij ook pilatesdocent.