Aanbod

Werken met millennials

De millennials – de generatie die werd geboren tussen 1980 en 2000 – komen in rap tempo de arbeidsmarkt op. Ze worden gezien als ambitieuze krachten die nieuwe oplossingen voor oude problemen weten te vinden. Toch kent deze generatie ook kwetsbaarheden. Omgaan met negatieve feedback is soms een uitdaging en frustratie in het werk ligt op de loer.

 

De grootste uitdaging ligt bij stress: onder jonge werknemers is het aantal burn-outs veel hoger dan bij andere leeftijdsgroepen. Zijn deze millennials nu echt zo anders dan andere generaties? Waarom komen er bij hen zoveel burn-outs voor? En vooral: wat kun je als teamleider of schoolleiding doen om goed leiding te geven aan deze groep?

 

Psycholoog Thijs Launspach legt uit hoe je de millennials waar jij leiding aan geeft, in hun kracht zet en voorkomt dat ze opbranden. 

 

  • Krijg meer inzicht in de kansen én uitdagingen van de jongere generatie in de organisatie.
  • Krijg concrete handvatten in het leidinggeven aan millennials en generatie Z.
  • Reflecteer op je eigen manier van leidinggeven, en oefen met coachend leiderschap.

Expert:

Thijs Launspach
Thijs Launspach is psycholoog, schrijver en (TEDx-)spreker.

Thijs schreef boeken over stress, social media, en millennials op het werk. Hij heeft een wekelijkse column in het Algemeen Dagblad en hij is een van de docenten aan The School of Life.

Thijs geeft regelmatig lezingen, keynotes en workshops over mentale gezondheid, stressmanagement en het managen van millennials in organisaties. Hij is daarnaast veel in de media te zien / horen over deze onderwerpen. Ook heeft hij een eigen podcast over psychologische thema’s.