Aanbod

Activerende actieplannen - voor gebruikers van Catwise

Motiveer leerlingen bij het maken, plannen en uitvoeren van hun actieplan! 

 

Het komt vaak voor: je maakt samen met een leerling een actieplan, maar van de uitvoering komt weinig terecht. Je vraagt je dan af: hoe ik hun intrinsieke motivatie stimuleren? In deze training leer je hoe je jouw leerlingen effectief kan begeleiden bij het opstellen en behalen van hun leerdoelen, rekening houdend met hun executieve functies. 


Inhoud workshop: 

Executieve functies zijn mentale processen die ons helpen taken uit te voeren. Leerlingen hebben vaak moeite deze op eigen houtje in te schatten en te gebruiken bij het opstellen van een actieplan. In deze workshop gaan we diep in op deze processen en hun invloed op het gedrag en het handelen van leerlingen. Zo leer je hoe je leerlingen effectief kunt begeleiden bij het implementeren van hun actieplan.  

Tijdens deze workshop: 

  • Krijg je begrip van de belangrijkste theoretische inzichten rondom executieve functies. 
  • Leer je het leertraject niet volledig op je eigen schouders te nemen, maar samen met de leerling aan te pakken. 
  • Leer je hoe je samen met leerlingen het actieplan actief en in beeld houdt. 


Verloop workshop 

Deze workshop duurt 2 uur. Het programma bestaat uit een mix van theorie en praktijk. We besteden veel aandacht besteden aan rollenspelen en casussen uit de dagelijkse praktijk. 


Wat heb je eraan? 

Na het volgen van deze workshop zul je de belangrijkste theoretische inzichten rondom executieve functies begrijpen én toe kunnen passen. Door deze kennis zal je in staat zijn om het actieplan samen met de leerling actief onder de aandacht te houden. 

Deelnemers ontvangen een map met hand-outs, werkbladen en een handige feedback-kaart met tips.   

 

Wil je leren hoe je leerlingen beter kunt begeleiden bij het maken en uitvoeren van hun actieplan? Meld je dan nu aan voor deze workshop! 

Expert:

Catwise
Catwise is een initiatief van docenten om de rapportvergadering en leerlingbespreking sneller en efficiënter te laten verlopen.