Aanbod

Activerende didactiek: betrokken leerlingen en levendige lessen

Staat het zweet op de juiste ruggen tijdens jouw lessen? 

 

Ken je dat? Ondanks dat je probeert jouw klas te activeren, heb je vaak het gevoel dat je harder werkt dan de leerlingen... Dat is niet de bedoeling! Wil jij weten hoe je jouw klas hard aan de slag kunt krijgen? Tijdens dit traject leer je de principes van activerende didactiek én krijg je een set nieuwe werkvormen om meteen in je lessen toe te passen. 


Wat gaan we doen? 

Door kennis te nemen van een beknopt theoretisch kader zorgen we voor een stevige basis. Ook gaan we in op vragen als: wie is er eigenlijk het hardst aan het werk? Tijdens de sessies komen maar liefst 8 verschillende werkvormen aan bod die direct toepasbaar en zeer effectief zijn. Je zal leren wat activerende didactiek is en hoe je dit gericht kunt toepassen.  


Opbouw cursus 

De cursus is verdeeld over twee workshops van elk 2,5 uur.   


Wat heb je eraan? 

Aan het eind van deze cursus heb je jouw vaardigheden als docent verrijkt met ten minste 8 nieuwe, effectieve werkvormen. En die kun je direct toepassen in je lessen. Je zult merken dat je lessen actiever worden en dat het zweet eindelijk op de juiste rug terechtkomt: op die van je leerlingen! 

  

Ben je klaar om je lessen te vitaliseren en je leerlingen actiever te betrekken? Schrijf je nu in en verrijk je didactische toolkit! 

Expert:

Joost Maarschalkerweerd
Joost is onderwijsadviseur bij Risbo, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.