Aanbod

Basic Life Support- Reanimatie en AED-gebruik

Welke reanimatietechnieken gebruik je om een reanimatie zo goed mogelijk te laten verlopen? In de training ‘Reanimatie & AED’ leer je er goed mee omgaan! In Nederland passen we bij een reanimatie veelal een AED als hulpmiddel toe. In deze cursus krijg je hier uitleg over. We bespreken het veilig gebruik van een AED en we oefenen er ook mee. Onze cursus richt zich voornamelijk op de praktische vaardigheden. 

 

De training bestaat uit een dag. Je leert hoe je het slachtoffer het beste kunt benaderen en een reanimatieslachtoffer herkennen. Ook kom je erachter hoe je het bewustzijn en de ademhaling beoordeelt. 

Is er in dit geval behoefte aan reanimatie en AED?

 

Met deze technieken kun je straks uit de voeten: 

  • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing 
  • Toepassen van de AED (Automatische Externe Defibrillator) 
  • Het verhelpen van een dreigende verstikking 
  • Stabiele zijligging 

 

Aan het einde van de dag ben jij in staat om de veiligheid binnen jouw school naar een hoger niveau te brengen in noodsituaties. Ook kun je in aanmerking komen voor de volgende certificaten: 

  • BLS/AED certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC). 

    Sinds januari 2021 heeft het BLS-certificaat geen vervaldatum meer. Binnen 1 jaar na het volgen van een cursus is het aan te raden om een herhalings/opfriscursus te volgen. Is jouw laatste cursus langer dan 1 jaar geleden? Doe dan mee aan de basiscursus.

  • Het Nederlands Rode kruis certificaat Reanimatie – ECAC erkend (twee jaar geldig) 

Expert:

Het Veiligheidsinstituut
Het Veiligheidsinstituut is het toonaangevende instituut volledig gespecialiseerd in veiligheid. BHV, VCA en 30 verschillende veiligheidscursussen.