Aanbod

Inspiratiesessie: Van brokkelbrein naar focus

Hoe creëer je een klas met pure aandacht voor leren? 

 

Stel je voor: een klas waar iedereen volledig opgaat in het leren, zonder de afleiding van mobieltjes. Klinkt heerlijk, nietwaar? Maar door constante verstoring van social media kan dit utopisch beeld verstoord worden - voor zowel je leerlingen als voor jezelf. Tijdens deze inspiratiesessie bespreken we, met behulp van stevige neurowetenschappelijke onderbouwing, hoe je de balans kan herstellen en de aandacht weer op scherp stelt.  


Dit gaan we doen 

In onze interactieve sessie duiken we in de drie cruciale hersennetwerken: het denkbrein, het reflexbrein, en het archiverend brein. Je leert hoe gemakkelijk deze netwerken uit balans kunnen raken - vooral door de invloed van de vier grootste afleidingen, de 4 G's. Maar geen zorgen: we rusten je uit met strategieën om deze disbalans te corrigeren, je concentratie te verbeteren en de kracht van micropauzes te benutten. 

  

  • Ontdek de drie centrale hersennetwerken en begrijp hoe ze uit balans raken. 
  • Controleer de 4 G's: de grootste afleidingen die het reflexbrein kunnen verstoren. 
  • Leer technieken om het reflexbrein te reguleren en de balans te herstellen. 
  • Pas strategieën toe om de focus bij leerlingen te verbeteren. 
  • Ervaar het potentieel van micropauzes om je denkbrein te versterken. 


Verloop inspiratiesessie 

Onze sessie is een krachtige ‘snelkookpan’ waarin je leert hoe je brein werkt. Je krijgt praktische tips over hoe een brokkelbrein te voorkomen en focus te versterken. 


Wat heb je eraan?  

Na afloop van deze sessie heb je de tools om je eigen focus en die van je leerlingen effectief te beheren. Je beschikt ook over de kennis om de balans in je hersennetwerken te herstellen en je aandacht te verbeteren. Dit leidt tot een aangenamere en effectievere leeromgeving. 

  

Wil je de regie over je eigen aandacht én die van je leerlingen? Schrijf je dan nu in en leer ons brein op een nieuwe manier kennen. 

Expert:

Gertie Verreck
De inspiratielezing wordt verzorgd door Gertie Verreck, Gertie is auteur van het boek van Brokkelbrein naar focus, zij is directeur van het BCL Instituut. Het is haar passie om neurowetenschappelijke kennis te vertalen en toepasbaar te maken om leren en ontwikkelen op elk niveau effectiever en leuker te maken. Ze ‘ondertitelt’ met veel energie de gebruiksaanwijzing van ons brein naar de praktijk.