Aanbod

Patronen - In jezelf en de organisatie

Hoe komt het toch dat dingen steeds op dezelfde manier gaan?

 

Heb je ooit in de spiegel gekeken en je afgevraagd waarom je steeds dezelfde fouten maakt? Of wil je weten waarom je organisatie vast lijkt te zitten in dezelfde gewoontes? Dat zijn patronen. Ze sluipen in ons persoonlijk en organisatorisch leven binnen en sturen ons gedrag, vaak zonder dat we het merken. Maar wat als je die patronen kunt herkennen en begrijpen?

  

In deze pittige, interactieve Masterclass nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar patronen. We ontrafelen de mysterieuze kracht van patronen en geven je concrete handvatten om verandering aan te brengen. Je kunt aan patronen allerlei namen geven. Je kunt spreken van een systeem, cultuur, patroon, organisatie of zelfs DNA ... Hoe je ze ook noemt, belangrijk is dat je ze leert herkennen, zodat je daar in veranderingen in organisaties rekening mee kunt houden. Met pakkende beelden, boeiende verhalen en levensechte voorbeelden helpen we je om te begrijpen hoe patronen vorm krijgen en hoe je ze kunt sturen.       


Tijdens deze Masterclass gaan we:    

  • Technieken om patronen te herkennen aanleren.     
  • Bepalen of we patronen moeten veranderen of behouden. 
  • Het verschil tussen gezonde en ongezonde patronen herkennen. 
  • De kunst van het patroondoorbrekende gesprek leren.     
  • Ons verwonderen over de schoonheid van patronen. 
  • De connectie tussen uitdagende tijden, polarisatie en patronen onderzoeken.   
  • Patronen in jezelf onderzoeken; deze zijn bepalend voor leiderschap en organisatie. 


Verloop Masterclass 

De Masterclass heeft de vorm van een interactieve sessie. Geen monoloog, maar een dialoog. We brengen kennis over, bewonderen intrigerende beelden, delen inspirerende verhalen en hebben diepgaande gesprekken.

  

Na de Masterclass  

Na afloop van de cursus zul je in staat zijn om patronen te herkennen en te duiden, zowel in jezelf als in de wereld om je heen.

 

Ben je klaar om je eigen patronen onder de loep te nemen en te begrijpen én deze te durven veranderen? Wacht dan niet langer en schrijf je nu in voor deze interactieve Masterclass!   

 

Experts:

Dr. Daniëlle Braun
Dr. Danielle Braun is antropoloog.
Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en organisaties menselijker te maken.

Zie: https://academievoororganisatiecultuur.nl/wie/danielle-braun

Dr. Esther van Fenema
Esther kan niet kiezen tussen haar talenten. Dat doet ze dus ook niet.
Esther is high performance coach voor hoogpresteerders in leiderschapsfuncties, voor podiumtijgers en musici. Zij leert je hoe je gezonde coping kunt opbouwen als er continu veel van je gevraagd wordt, en hoe je daarin relaties met jezelf en met je collega hoogpresteerders gezond en prettig houdt.