Aanbod

Danielle Braun: Verdiepende Masterclass - Échte inclusie en diversiteit

Klaar om verder de uitdaging met diversiteit en inclusie aan te gaan? 

Let op: het is voorwaardelijk dat je de lezing op 2 oktober hebt gevolgd.

 

Inclusie. Diversiteit. Modegril, opgelegd, of wil je het écht? En wát wil je dan eigenlijk precies? Je streefcijfers behalen? Er kleurrijker uitzien? Dat er geen slechte grappen meer gemaakt worden bij het koffiezetapparaat? Meer zij-instromers, mensen van kleur en anders gelovigen aannemen en behouden? Of wil je leren omgaan met verschil, erkennen dat het niet altijd meevalt en oprecht vragen: 'hoe is het om jou te zijn?’ Om het lastige thema van diversiteit en inclusie echt te tackelen, is het belangrijk dat je de dynamiek van organisatiecultuur begrijpt. In deze masterclass leer je met dit begrip te werken. 

 

Deze interactieve masterclass dompelt je onder in de fascinerende wereld van cultuur. We tonen je hoe mensen en culturen elkaar vormen en beïnvloeden. Ook kijken we zowel naar verre culturen als naar die van jouw organisatie, met praktijkvoorbeelden en nuttige tips. Met deze nieuwe lens kijk je helder naar diversiteit en inclusie binnen je organisatie. Het is net alsof je van zwart-wit naar kleuren-tv overschakelt! 

 
Tijdens de masterclass 

 Hier gaan we tijdens de masterclass mee aan de slag:  

  • Definiëren van cultuur en haar vorming.  
  • Wat is gek en normaal en hoe ontstaan normen. 
  • Identificeren van de 'totem' van je organisatie.  
  • Hoe beschermen mensen hun gedachtengoed?
  • Het goede gesprek voeren: hoe moet dat? 
  • Kennismaken met ‘Harry’ en luister naar alle stemmen. 
  • Voeren van kernwaardengesprekken. 


Opbouw Masterclass

De masterclass bouwt voort op de lezing van 2 oktober; we gaan de diepte in. Interactief en hands on.. Danielle neemt je wederom mee op een boeiende en interactieve reis met praktijkgerichte sessies om de nuances van diversiteit en inclusie te ontrafelen. 


Na deze Masterclass 

Als je bij deze Masterclass bent geweest, bezit je de vaardigheden om een doeltreffende dialoog aan te gaan over diversiteit en inclusie. Je kijkt met een antropologische blik – vol humor en wijsheid – naar de emoties rond dit complexe onderwerp. 

 

Ben je er klaar voor om diversiteit en inclusie echt aan te pakken? En wil je een respectvolle en inclusieve organisatiecultuur bouwen? Meld je dan nu aan voor deze Masterclass. 

 

Het is voorwaardelijk dat je de lezing op 2 oktober hebt gevolgd, waarin een basis wordt gelegd.

Expert:

Dr. Daniëlle Braun
Dr. Danielle Braun is antropoloog.
Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en organisaties menselijker te maken.

Zie: https://academievoororganisatiecultuur.nl/wie/danielle-braun