Aanbod

Danielle Braun: Échte Inclusie en Diversiteit

Heb de moed om te zeggen: Hoe is het om jou te zijn? 

Inclusie en Diversiteit: mooie termen die je graag wilt omarmen en toepassen. Maar... Hoe uit zich dat in de praktijk? Er kleurrijker uitzien? Geen foute grappen meer tolereren bij het koffieapparaat? Conflicten over gebedsruimten, regenboogtrappen of genderneutrale toiletten proberen op te lossen? Tijd om eerst te leren omgaan met lastige verschillen en durven te erkennen dat het niet meevalt om samen te werken met mensen die anders zijn dan jij. En vraag je eens af: hoe is het om jou te zijn? 

 

Antropoloog Danielle Braun daagt je uit om door de lens van de antropologie te kijken naar het thema inclusie en diversiteit. Ze zal je flink wakker schudden over je eigen aannames en vooroordelen. In deze lezing worden geen correcte afvinklijstjes gebruikt: je gaat leren het échte gesprek over verschillen aan te gaan. Ja, het kan lastig zijn om samen te werken en te leren met mensen die een andere kijk op de wereld hebben, maar dat betekent niet dat we het niet moeten proberen. Durf jij het aan? 


Tijdens deze lezing 

Dit is waar je mee bezig gaat in deze lezing: 

- Begrijp wat gek en normaal is en wie deze definities bepaalt. 

- Leer wat cultuur is en waarom het vaak tot conflicten leidt. 

- Vraag eens: "Hoe is het om jou te zijn?" 

- Leer over "out of the box" organisaties en waarom ze leuker zijn. 

- Durf te kijken vanuit een ander perspectief. 

- Maak kennis met Harry: de vogel die op zijn kop hangt. 

- Begrijp hoe mensen saboteren als ze niet gehoord worden. 


Opbouw lezing 

De lezing zit vol met prachtige beelden, wetenschappelijke feiten, verhalen die je rechtop op je stoel laten zitten en bovenal: goede gesprekken. 


Wat levert het op? 

Na het bijwonen van deze lezing, heb je de tools en handvatten om het gesprek over dat lastige thema diversiteit en inclusie op een productieve manier aan te gaan. Dit kun je doen met humor, kennis en wijsheid. Je leert antropologisch te kijken en uit te zoomen in alle emotie rondom dit thema. Zo kan je goed omgaan met verschillen en maak je van jouw school of werkomgeving een respectvolle gemeenschap. 

 

Ben je er klaar voor om de ander echt goed te begrijpen? Meld je dan nu aan voor deze lezing en start jouw reis naar échte inclusie en diversiteit! 

 

Tip: wil je deze lezing uitbreiden met een verdiepende masterclass? Geef je dan ook op voor de bijeenkomst op 15 februari.

Expert:

Dr. Daniëlle Braun
Dr. Danielle Braun is antropoloog.
Danielle reist de wereld rond op zoek naar manieren om tribes te bouwen en organisaties menselijker te maken.

Zie: https://academievoororganisatiecultuur.nl/wie/danielle-braun