Aanbod

Formatief handelen - verdiepend traject

Leerlingen motiveren. Ze écht bereiken. Klinkt dat als muziek in de oren?  

  

Vaak genoeg kom je er pas aan het einde van een leertraject achter waar leerlingen staan. Wat een gemiste kans... Maar stel je eens voor: wat als je dat al aan het begin van de rit had geweten en vervolgstappen had kunnen optimaliseren? Goed nieuws, dat kan! Met formatief handelen krijg je precies dat inzicht: al vanaf de start van het leerproces. Dit verdiepende traject speciaal voor ervaren docenten brengt je verder.

  

Wat gaan we doen? 

  

We dompelen je onder in een evidence-based verzameling van didactische vaardigheden. Dit pakket vol kennis draagt bij aan betere prestaties, meer motivatie en groter eigenaarschap van je leerlingen. We gaan aan ons grondig verdiepen in leerdoelgericht werken, diagnostische vragen, kwaliteitsbesef en feedback. Zo kun je formatief handelen meteen toepassen in jouw lespraktijk. Al snel zul je merken dat je veel kunt bereiken door het zetten van kleine stappen! 

  

Opbouw cursus 

  

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. We behandelen stap voor stap alle aspecten van formatief handelen. Verwacht direct toepasbare handvatten aan de hand van tips en voorbeelden. Deze kun je zowel gebruiken om collega's te ondersteunen als in je eigen lessen.  

  

Na deze cursus: 

  • Weet je hoe je leerlingen actiever betrekt bij je lessen. 
  • Kan je je leerlingen effectief feedback geven. 
  • Spot je moeiteloos verschillende toetsingsmomenten tijdens het leerproces. 
  • Je kunt dit alles doen zonder extra nakijkwerk of administratie! 

 

  

Ben jij die ervaren docent die extra stappen wil zetten? En wil jij het leerproces van je leerlingen naar een hoger niveau tillen? Meld je dan nu aan voor de cursus formatief handelen. Hiermee geef je onderwijs een boost en maak je een echte impact! 

Experts:

Manon van 't Wout
Manon is Onderbouwcoördinator en AVO-docent praktijkonderwijs bij Johan de Witt Scholengroep.
Kavita Mangal
Kavita is Docent Engels en Schoolopleider bij Johan de Witt Scholengroep.