Aanbod

Google Workspace voor docenten

Ontdek Google Workspace: Jouw Digitale Assistent  

   

Lijkt Google Workspace met al zijn functies en mogelijkheden soms overweldigend? Wil je graag chromebooks zo efficiënt mogelijk inzetten in de klas? In dit drieluik Google Workspace krijg je alle tools die je nodig hebt om Google Workspace en chromebooks zo in te zetten dat ze jouw workflow optimaliseren! 

 

Wat gaan we doen?  

 

In deze cursus duiken we samen in de wereld van Google Workspace en al haar facetten. Zo leer je soepel navigeren in Drive en Teamdrive en verrijk je je onderwijstalenten met Google Classroom. Je leert alle ins en outs van chromebooks kennen, zodat je deze efficiënter in de klas kunt inzetten. En er is nog meer: ook helpen we je om prikkelende lessen te creëren met Google Presentaties, delen we ‘best practices’ en gaan we in op praktijkvoorbeelden en vragen.  

 

We behandelen:  

  1. De Chromebook: Inloggen, wifi connectie, tips & tricks, sneltoetsen. 
  2. Drive en Teamdrive: Je les- en schoolmateriaal gestroomlijnd.
  3. Documenten: Delen, rechten beheren en constructief mee (samen)werken.
  4. Google Presentaties: Op weg naar interactieve lessen.
  5. Google Classroom: Papierloos onderwijs, groei kunnen meteen en werk online zetten.
  6. Google Hangouts/Meet: Praktische tips voor het opzetten en gebruik.
  7. Google Forms: Ontwerp enquêtes, quizzen en integreer deze met Google Classroom.
  8. Google Sites: Laat leerlingen hun vaardigheden tonen en werk online zetten.
  9. Google Slam: Maak kennis met handige apps zoals: Read&Write, Google Keep, Google Tone, Draftback, Google Tekeningen, MyMaps en Mindmap.

   

Opbouw cursus  

   

De cursus bestaat uit drie delen.  

 

In eerste sessie beginnen we met de basis van Google Workspace, zoals het delen en opslaan van documenten. Ook gaan we uitgebreid in op Chromebooks, tonen we je de efficiëntie van Drive en Teamdrive en gaan we aan de slag met Google presentaties.  

 

In de tweede sessie wisselen we ervaringen en vragen uit over het gebruik van Chromebooks. We verdiepen ons verder in Google Workspace door de introductie van Google Classroom en we gaan aan de slag met Google Hangouts.  

 

De derde bijeenkomst staat in het teken van het delen van best practices en verder verkennen van Google Classroom. Ook kijken we hoe je het beste haalt uit uiteenlopende tools zoals Google Formulieren, Google Sites en Google Slam.   

 

Je hebt de keuze om naast de bijeenkomsten jouw kennis te verdiepen met e-learning-modules van de expert.  

Wat heb je eraan? 


Je wordt een Google Workspace expert. Dit betekent dat je de vele tools van de software doeltreffend binnen je dagelijkse werkzaamheden kunt inzetten. Al snel zul je ervaren dat je werk gestroomlijnder wordt, je communicatie verbetert en je lessen boeiender worden.  

 

Ben jij klaar om Google Workspace met al haar facetten te omarmen en optimaal te gaan gebruiken? Meld je nu aan voor de cursus en laat Workspace voor jou werken!  

Expert:

Jos Zonneveld
Jos heeft 8 jaar les gegeven binnen het basisonderwijs en is vanuit daar trainingen gaan geven in het gebruik van digiborden. Destijds nog vaak de Activboards en SMART Notebook. Tegenwoordig is dit pakket trainingen ruim uitgebreid en verzorgt Jos voor SchoolUpdate vele trainingen op het gebied van Microsoft 365, Google Workspace, Mediawijsheid en nog veel meer. De trainingen van Schoolupdate zijn altijd praktisch en gericht op de klas. Je kunt er de volgende dag al mee vooruit!

 

(op onze site vindt je nog meer info over Schoolupdate en ons aanbod: https://www.schoolupdate.nl/)