Aanbod

Meidenvenijn

Voel jij wat er speelt? Ontrafel het mysterie van meidenvenijn

 

Heel raar: je voelt dat er iets gaande is tussen de meisjes in je klas, maar het lukt je niet om erachter te komen wat precies. Het lijkt wel alsof er een verborgen vorm van pesten speelt... Dit noemen we: meidenvenijn. Wil je dit graag ontmantelen en een positieve, veilige omgeving creëren voor iedereen? Met deze cursus leer je hoe je pestgedrag onder meisjes op een constructieve en effectieve manier kunt aanpakken!

 

Je leert gedrag en groepsdynamiek herkennen. Plus de unieke rollen die meisjes daarbij in dit speelveld aannemen. Vervolgens doorlopen we samen de stappen om meidenvenijn om te zetten naar positief gedrag. Daarnaast kijken we naar de organisatorische aandachtspunten voor jouw school.


Tijdens deze cursus ga je: 

  • Leren om zowel preventieve als curatieve methoden uit te voeren met je groep. 
  • Leren hoe je effectief gebruik maakt van de modellen: Kernkwadrant van Ofman, 5G-model, en de vormvoorwaarden NLP. 
  • Vertrouwd raken met de praktische en organisatorische aandachtspunten bij de implementatie van het programma 'Meidenvenijn is niet fijn!'. 


Opbouw cursus 

De cursusdag bestaat uit twee delen. In het eerste deel ga je aan de slag met het lespakket en leer je de achtergronden van pesten en meidenvenijn kennen.  

Het tweede deel richt zich op de aanpak van meidenvenijn. Door middel van theorie en praktische oefeningen krijg je inzicht in de methode. We sluiten de dag af met een vooruitblik op de praktische en organisatorische aandachtspunten van de aanpak binnen jouw school. 


Na deze cursusdag 

Heb je deze cursusdag afgerond? Dan ben je in staat om de dynamiek van meidenvenijn te herkennen en er op een effectieve manier mee om te gaan. Je krijgt een koffer met de anti-pestmethode mee naar school, zodat je direct aan de slag kunt. Ook ontvang je een deelnamebewijs en mocht je het leuk vinden: je kan je verder certificeren als Specialist Meidenvenijn!

 

Dus... Wil jij meidenvenijn effectief aanpakken en zorgen voor een veilig sociaal klimaat in je klas? Schrijf je nu in voor de cursusdag Meidenvenijn en neem de eerste stap naar positieve verandering. 

Expert:

Pierre Pas
Pierre is senior onderwijsadviseur, taal- en leesexpert, initiatiefnemer en trainer Meidenvenijn is niet fijn!