Aanbod

Schrijven voor de lezer van nu

Gelezen Worden in het Digitale Tijdperk: Kan dat?

 

Je hebt een mooi stuk geschreven, maar je woorden lijken verloren te gaan in het digitale lawaai. Hoe kun je je boodschap overbrengen op een manier die resoneert bij de snelle en ongeduldige digitale lezer van vandaag? In deze cursus leer je precies dat - en nog veel meer. 

 

We gaan we uitgebreid in op het slim en efficiënt schrijven van teksten die aantrekkelijk en begrijpelijk zijn. Ook ontrafelen we wat voor schrijver jij bent, en hoe je jouw unieke schrijfstijl kunt inzetten om hoofd- en bijzaken te scheiden. Zo kun je de kernboodschap gericht opschrijven. 
 

Tijdens de cursus ga je:

We behandelen een breed scala aan onderwerpen, waaronder: 

 • De piramidestructuur (de ideale structuur van een tekst). 
 • De inleiding van verschillende tekstsoorten. 
 • Het schrijven van scanbare alinea's. 
 • De kernzin: de samenvatting van je alinea. 
 • Heldere zinsbouw en eigentijdse woordkeus. 
 • Informatieve koppen, signaalwoorden en structuuraanduiders. 
 • De juiste toon vinden. 
 • Het scheiden van inhoud en emotie. 
 • Specifieke tekstsoorten zoals mails en nieuwsberichten.
   

Opbouw cursus

De cursus is opgebouwd uit drie bijeenkomsten. In de eerste twee sessies leren we over de belangrijkste principes en technieken van effectief schrijven. Voor de derde bijeenkomst schrijf je een eigen mail, nieuwsbericht of andere zakelijke tekst. Hierop krijg je persoonlijke, schriftelijke feedback. Zo kun je verder groeien.
 

Na deze cursus

Als je deze cursus hebt afgerond, heb je de vaardigheden en het vertrouwen opgedaan om teksten te schrijven die gelezen worden: ook door de snelle en ongeduldige digitale lezer. Je zult in staat zijn om je boodschap duidelijk en effectief over te brengen, in een breed scala aan zakelijke tekstsoorten. 
 

Ben je klaar om een schrijver te worden met impact? Schrijf je dan nu in! 

Expert:

Judith Winterkamp
Judith Winterkamp, met jarenlange ervaring als docente Nederlands, gebruikt haar didactische achtergrond om deelnemers te helpen bij het verfijnen van hun schriftelijke communicatie. Haar unieke combinatie van onderwijservaring en taaltrainingsexpertise maken haar tot de ideale gids in de wereld van effectief en efficiënt schrijven voor de digitale lezer van vandaag.