Aanbod

Vroegsignalering en sturen op vitaliteit

Hoe maak jij lastige onderwerpen makkelijk bespreekbaar?

 

Zie je medewerkers worstelen met stress of demotivatie? Voel jij je machteloos als collega's kampen met overbelasting? Deze cursus leert je vroege signalen bij medewerkers te herkennen én ernaar te handelen. Door actief te sturen op vitaliteit kan je dit soort problemen ook voorkomen. 

Wat ga je doen?

Deze interactieve training omvat twee sessies. Eerst leer je het 'signaleringsgesprek' aan te gaan en toe te passen. In de tweede sessie krijg je uitleg over de elementen van vitaliteit en word je een handige tool aangereikt om deze in gesprekken te integreren. We oefenen praktijkgericht met een trainingsacteur. 

 

  • Krijg de opbouw en structuur van het signaleringsgesprek onder de knie. 
  • Leer om vitaliteit bespreekbaar te maken dankzij een concrete gesprekstool. 
  • Oefen gesprekken praktijkgericht met behulp van een trainingsacteur.
      

Opbouw cursus 

  1. Eerste sessie: Het signaleringsgesprek onder de loep.
  2. Tweede sessie: Duik in vitaliteit en oefen met je nieuwe tool.

Wat levert het op? 

Aan het einde van deze training kun je stress, demotivatie en overbelasting vroegtijdig signaleren. Ook ben je in staat om deze lastige onderwerpen bespreekbaar maken bij medewerkers. Door het inzetten van de vitaliteitstool voorkom je problemen op de werkvloer. Dit komt de werksfeer zeer ten goede. 

 

Dus: ben jij klaar om de vitaliteit in jouw team te versterken en wil je problemen van medewerkers bij de wortel aanpakken? Aarzel dan niet langer en meld je nu aan! 

Expert:

Monique van Limpt
Monique is werkzaam als adviseur, trainer en coach. Ze is gespecialiseerd in thema’s als arbeid en gezondheid, agressiepreventie en verandermanagement.