Aanbod

Speciaal voor OOP: Bewust en effectief communiceren

Arrgh! Het lijkt wel of je me niet verstaat...

  

Ken je dat? Je doet enorm je best, maar je krijgt je punt maar niet duidelijk verteld. En je hebt iets belangrijks te zeggen, maar toch lukt het maar niet om het constructief over te brengen. Dit kan tot grote frustratie leiden... Deze cursus gaat je helpen! Door het bevorderen van zelfinzicht, zelfvertrouwen en het leren van effectieve communicatievaardigheden kun je je communicatievaardigheden en leiderschap significant verbeteren.
 

Wat ga je doen? 

We gaan ons richten op het verbeteren van jouw manier van communiceren. Om te beginnen gaan we met uitgebreide zelfreflectie aan de slag. Dit helpt je om beter inzicht te krijgen in jouw huidige manier van communiceren. We brengen jouw behoeftes en benodigde vaardigheden in beeld. Daarna gaan we je communicatiebehoeften analyseren en je repertoire uitbreiden met behulp van oefeningen, rollenspellen en reflectie. Het doel? Een beter begrip van jezelf en anderen, en het effectief hanteren van stress en conflicten tijdens interacties.
 

Hiermee ga je aan de slag:

- Inzicht krijgen in eigen communicatie en behoeften.  

- Communicatieprocessen van anderen doorgronden. 

- Gesprekstechnieken leren en toepassen. 

- Omgaan met de dynamiek tussen spanning en emotie. 

- Verankeren van het geleerde in de praktijk. 

  
Opbouw cursus 

Het programma begint met zelfreflectie en gaat vervolgens verder met twee workshops van elk een dag:

  • Dag 1: Inzicht in eigen communicatie en uitbreiding van repertoire. 
  • Dag 2: Reflectie, omgang met weerstand en spanning en verankering voor de toekomst.  


Wat levert het op?

Na deze cursus zal je beter in staat zijn om effectief en authentiek te communiceren. Dit resulteert in een verhoogd zelfvertrouwen, een beter inzicht in en begrip voor het gedrag van anderen én een grotere overtuigings- en inspiratiekracht. Dit leidt tot meer plezier in je werk en minder stress!

  

Wil jij jouw communicatievaardigheden en eigen leiderschap verbeteren? Zet dan nu de eerste stap richting bewuste, authentieke en effectieve communicatie en meld je aan! 

Expert:

Bas Delleman
Bas heeft ruim 25 jaar ervaring als opleider die je leert hoe je zelf kunt omgaan met verschillen en conflicten en hoe je anderen daarin kunt helpen: Door naar jezelf te kijken en aan jezelf te werken. Hij helpt je spanning en conflicten te ervaren als bron voor groei en ontwikkeling. Daardoor ontstaat ruimte om de positieve intenties van ieders gedrag te kunnen zien en leer je om met mildheid naar je eigen systeem en ‘triggers’ te kijken, zodat je niet meegezogen wordt in de strijd.